Ana Sayfa / Haberler / Göz Vakfı Sosyal Medya Politikası

Göz Vakfı Sosyal Medya Politikası

Aşağıda yer alan Sosyal Medya Politikası maddeleri, Göz Vakfı ‘na ait ürünler, teknolojiler veya faaliyet gösterilen sektör ile ilgili konular hakkında paylaşım yada yorum yapmak için sosyal medyayı kullanan tüm Göz Vakfı çalışanları ve temsilcileri için resmi kurallardır.
        Bu kuralları ve prensipleri anlayarak sosyal medya kullanırken uygulamak önemlidir. Bu politikaya uyulmaması, iş akdinin sonlandırılmasına kadar varan disiplin cezaları ile sonuçlanabilir. Bu kurallar, Göz Vakfı çalışanlarını veya temsilcilerini kanun tarafından izin verildiği şekilde çalışma koşulları veya diğer iş ile ilgili konular hakkında konuşmaları konusunda sınırlandırmaz.
        Sosyal medya, bloglar, bilgi bankaları, tüm sosyal ağlar, forumlar, sanal dünya ve Göz vakfı sosyal hesapları dahilinde veya dışında herhangi diğer türde bir çevrimiçi komünite veya yayın platformunu içermektedir. Bu kurallar yayınladığı an geçerli olmak üzere güncellenebilir.

Çevrimiçi Yükümlülük Prensipleri
•    Paylaşımlarınızda, Göz Vakfı Gizlilik Politikası ve İşyeri Disiplin Kurallarına sadık kalın.
•    Uzmanlık alanınız dışına çıkmayın.
•    Göz Vakfı ‘na ait ürünler, teknolojiler veya faaliyet gösterilen sektör ile ilgili konularda yorumda bulunurken, Göz Vakfı çalışanı olduğunuzu açıklayın ve fikirlerinizin şirketinkileri tam anlamıyla yansıtmayabileceğini belirtin (yetkili değilseniz).
•    Yorumlarınızı saygı çerçevesinde paylaşın. Spam, hakaret veya aşağılayıcı imalar içeren yorumlar paylaşmayın.
•    Şirkete ait bilgilere ve içeriklere, şirketin gizlilik ilkelerine saygı duymanız kritik önem taşımaktadır.
•    Henüz duyurulmayan ürünler hakkında bilgi yayınlamayın.
•    Rakip markalara karşı saygısız bir tutumda bulunmayın.

Önemli Maddeler:
•    Çevrimiçi platformlarda şeffaf olun. Gerçek adınızı kullanın. Göz Vakfı çalışanı olduğunuzu belirtin ve göreviniz ile ilgili açık davranın. Eğer paylaşım yada yorum yaptığınız bir konuda yetkili iseniz, güvenilirlik sağlamak için fikirlerini ilk belirten siz olun. Ancak, yine de şirket bilgileri ve içerikleri ile ilgili gizlilik politikasına uymak zorunda olduğunuzu unutmayın.
•    Bilgi aktarırken dikkatli davranın. İletişiminizde şeffaf olmaya özen gösterirken, şirket dışında yapılan ticari konuşmalar ile ilgili Göz Vakfı Gizlilik Politikasına ve hukuki kurallara bağlı kaldığınızdan emin olun. Tüm ifadeler doğru olmalı ve yanlış yönlendirmeye açık olmamalıdır. Yapılan tüm iddialar kanıtlanmış ve onaylanmış olmalıdır. Göz vakfı yönetim kurulunun onayı olmadan hukuki konular veya sorunlar hakkında kesinlikle yorum yapmayın. Geleceğe yönelik bilgiler hakkında yorum yapmayın.
•    Sosyal ağlarda bir içerik paylaşıyorsanız; özellikle Göz Vakfı ve ürünleri ile ilgili yorum yaparken yalnızca kendi uzmanlık alanınız hakkında yazıp yorum gönderdin. Söylediğiniz ve yazdığınız şeylerin Göz Vakfı’nı yansıtacağını unutmayın. Eğer Göz Vakfı dışında bir web sitesinde yayın yapacaksanız, görüşlerinizin Göz Vakfı’nı temsil etmediğini belirten uygun bir ifade kullanın. Herhangi bir sorunuz olursa, Göz Vakfı Halkla İlişkiler Birimi’ne başvurun.
•    Sorumluluklarınızın bilincinde olun. Yazdıklarınızın sorumluluğu size aittir. Göz Vakfı ile bağlantılı olarak, sosyal medyada yer almak; çevrimiçi platformlarda paylaşım yaparken, dikkatli olmanızı gerektiren bir fırsattır. Göz Vakfı Gizlilik Politikası ve girdiğiniz üçüncü şahıs sitelerinin şartlarını anlayın ve uyun. Göz Vakfı bu politikaya uymayan çalışanları sorumlu tutacaktır.
•    Yöneticilerinizin saygınlığını göz önünde bulundurun. Tam olarak emin olamadığınız veya sizi bir şekilde rahatsız eden bir şey yayınlamak üzereyseniz, kendinize “Yöneticim bu paylaşımımı gördüğünde, bu paylaşım onu, kurumumu ya da beni zor durumda bırakır mı?” sorusunu sorun. Emin olamıyorsanız, yöneticinize danışın.
•    Internet uluslararası bir dünyadır. Uluslararası önem taşıyan sorulara yanıt yazarken iyi değerlendirme ve yargılama yapın. Göz Vakfı, Köklü ve uluslar arası hizmet veren bir hastanedir. Çevrimiçi bir soruyu yanıtlama şekliniz, dünyanın bazı yerlerinde doğru olurken bazı yerlerde hatalı (veya hatta kanuna aykırı) olabilir.
•    İnternet kalıcıdır. Çevrimiçi olarak bir bilgi yayınladığınızda, bu bilgi saklanır ve kalıcı bir kaydın parçası olur. Bu bilgiyi daha sonra “kaldırmak/silmek” veya anonimleştirmek bazen mümkün olmayabilir.
•    İşiniz daima öncelikli olmalıdır. Göz Vakfı, iş yerinde üretken sosyal medya etkinliklerine katılabileceğinizi ve bu etkinliklerin Göz Vakfı için yararlı olabileceğini kabul eder. Ancak, sosyal medya kullanımının sizi işinizden alıkoymamasını sağlamak, sizin sorumluluğunuzdadır.