Vakfımız ve Tarihçe

Amacımız: “Aydınlık Bir Yaşam İçin” göz sağlığı...

Göz Nurunu Koruma Vakfı 1984 yılında görme kusurlarının giderilmesi amacıyla hayırseverler tarafından kuruldu. Aynı yıl Türkiye’nin İlk Göz Hastanesi olan Bayrampaşa Göz Hastanesi halkın hizmetine açıldı. Göz sağlığı ile ilgili tüm tedavi ve ameliyatların gerçekleştirildiği Bayrampaşa Göz Hastanesi'nde Glokom, şaşılık, çocuk göz sağlığı, Katarakt, Kornea, Refraktif Cerrahi, Oküloplastik cerrahi, Retina birimlerinde hizmet veriliyor.

Göz alanında öncü olan Bayrampaşa Göz Hastanesi'nin haricinde 1997 yılında kurulan İdealtepe Göz Merkezi, 2001 yılında kurulan Yıldırım Göz Merkezi'nde de cerrahi operasyonların gerçekleştirilebildiği göz sağlığı hizmetleri sunuluyor.

Yılda ortalama 125.000 muayene, 6.500 ameliyat, 29.000 çeşitli tetkik ve müdahalelerin yapıldığı hastane ve göz merkezlerinde en ileri teknolojiye sahip tıbbi cihazlar ile hizmet veriliyor.

Hizmet binaları, ameliyathaneleri, tedavi üniteleri, tıbbi aletleri sürekli yenilenen hastane ve göz merkezlerinde, etik değerler ve kaliteden ödün vermeden hizmet veriliyor.

İstanbul Göz Hastanesi

1984

Bayrampaşa Göz Hastanesi: 1984 yılında kurulmuştur.

Amacı ve hizmet alanı “Aydınlık Bir Yaşam İçin” halkımızın göz sağlığını korumak olan Vakfımız; 1984 yılında girişimci ve hayırsever kişilerin katkılarıyla kurulmuştur.

İdealtepe Göz Merkezi

1997

İdealtepe Göz Hastanesi:1997 yılında açılmış ve Göz Vakfı ailesine katılmıştır.

Bursa Göz Hastanesi

2001

Bursa Yıldırım Göz Hastanesi: 2001 yılında hizmete girmiştir.

1397 yılında Yıldırım Beyazıt Han tarafından yaptırılan Osmanlı İmparatorluğu’nun ilk Darüşşifa Hastanesidir.Vakıflar Genel Müdürlüğü restore etmiş, 2001 yılında Vakfımız tarafından hizmete açılmıştır.

Akademik düşünce yapısı ile, erken teşhisle doğru tedavi için “Katarakt, Refraktif Cerrahi, Retina, Glokom, Oküloplastik Cerrahi, Şaşılık ve Çocuk Göz Sağlığı, Kornea” şeklinde birimlere ayrıldı.

Mevcut 127 mütevelli üyemiz arasından iki yılda bir seçilen Yönetim Kurulu, Denetleme Kurulu ve Danışma Kurulumuzla Vakıf olarak hizmet vermeye devam ediyoruz.

Hedeflerimiz

• Erken teşhis
  • Çocuklarda göz tembelliği ve görme kusurlarının tespiti
  • Doğru ve etkin tedavi
  • Sonradan olma körlükle mücadeledir.
Göz Doktoru

DENETLEME KURULU