Op. Dr. Deniz MARANGOZ

Eğitim & İhtisas: Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi, Ankara
Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, Göz Hastalıkları A.D., İstanbul

Ünvan: Göz Hastalıkları Uzmanı

Uzmanlık Alanları: Ön Segment Cerrahisi, Kornea, Katarakt, Glokom, Genel Oftalmoloji

Çalıştığı Kurumlar:

• Wills Eye Hospital, Thomas Jefferson University. Cornea Research Fellowship. Philadelphia, PA, A.B.D.
  • The Wilmer Eye Institute, Johns Hopkins Hospital, Baltimore, MD, A.B.D.
  • Harvard Medical School, Ocular Immunology and Uveitis Foundation, Massachusetts Eye Research and Surgery Institute (MERSI), Boston, MA, A.B.D.
  • The New York Eye and Ear Infirmary, New York, NY, A.B.D.
  • Kilis Devlet Hastanesi
  • Koç Üniversitesi Translasyonel Tıp Araştırma Merkezi (KUTTAM) ve Göz Hastalıkları Kliniği, Koç Üniversitesi Hastanesi, İstanbul
  • Göz Nurunu Koruma Vakfı, Bayrampaşa Göz Hastanesi, İstanbul

Mesleki Üyelikler

• Türk Oftalmoloji Derneği

Bilimsel Çalışmaları:

• MARANGOZ D, Sahin A, Rocha EM, Furtado JM. Contribution of medical science in Turkey to the scientific world and the field of ophthalmology. Arq Bras Oftalmol. 2017 Sep-Oct;80(5):V-VI. doi: 10.5935/0004-2749.20170067.
  • MARANGOZ D, Guzel E, Eyuboglu S, Gumusel A, Seckin I, Ciftci F, Yilmaz B, Yalvac I. Comparison of the neuroprotective effects of brimonidine tartrate and melatonin on retinal ganglion cells. Int Ophthalmol. 2017 Nov 20. [Epub ahead of print] doi: 10.1007/s10792-017-0768-z.
  • Burris CKH, Azari AA, Eagle RC Jr, Rapuano CJ, MARANGOZ D, Potter HD, Kim K, Thuro B, Phelps PO, Surapaneni K, Rodriguez ME, Raven ML, Lee V, Damani MR, Carey M, Kanavi MR, Javadi MA, Albert DM. Concordance Between Clinical and Histopathological Diagnoses of Corneal Specimens. Ophthalmology. 2017 May;124(5):744-745. doi: 10.1016/j.ophtha.2016.11.038.
  • MARANGOZ D, Doğan Ekici I, Çiftçi F. Orbital Eccrine Hidrocystoma. Turk J Ophthalmol 2016;46:251-254. doi: 10.4274/tjo.98853.
  • Şahan B, Tatlıpınar S, MARANGOZ D, Çiftçi F. Fundus Findings in Dengue Fever: A Case Report. Turk J Ophthalmol. 2015 Oct;45(5):223-225. Epub 2015 Oct 5.
  • Tatlıpınar S, MARANGOZ D, Altunsoy M, Kohen MC. Yırtıklı retina dekolmanına eşlik eden makula deliği olan iki olguda cerrahi. Turk J Ophthalmol 2013; 43: 374-376. doi: 10.4274/tjo.91886.
  • Bhatnagar B, Rapoport AP, Fang HB, Ilyas C, MARANGOZ D, Akbulut V, Ruehle K, Badros A, Yanovich S, Akpek G. Single center experience with total body irradiation and melphalan (TBI-MEL) myeloablative conditioning regimen for allogeneic stem cell transplantation (SCT) in patients with refractory hematologic malignancies. Ann Hematol. 2014 Apr;93(4):653-60. doi: 10.1007/s00277-013-1908-9.
  • Yalvaç IS, MARANGOZ D. Glokom, güncel yaklaşımlar Glokom-Katarakt Derneği. Gazi Göz Vakfı, Özel Sayı. 2011; 6:119- 126 (Derleme)
  • Akpek EK, MARANGOZ D. Behçet Hastalığı. Ed: Karaduman L, Aydın P. Üveit El Kitabı. Güneş Tıp Kitabevleri, Ankara, 2008. (Kitap Bölümü)
  • MARANGOZ D. “Bron AJ et al. TFOS DEWS II pathophysiology report. The Ocular Surface. (2017) 438-510.” (Çeviri – Basım Aşamasında)
  • MARANGOZ D, Öner Ç, Turgut Coşan D, Yıldırım N, Şahin A. Androjenlerin İnsan Kornea, Konjonktiva ve Meibomian Bez Epitel Hücrelerinden Proinflamatuar Sitokin Salınımı Üzerine Etkileri. Sözlü Sunum. Bildiri numarası SS-KO-24. Türk Oftalmoloji Derneği 51. Ulusal Kongresi, 24 - 29 Ekim 2017, Antalya. (Sözlü Sunum)