Lazer Teknolojisi Avantaj Sağlıyor, Femtosaniye Lazer

16 Ekim 2022
Admin

Femtosaniye lazer; miyop, hipermetrop, astigmat gibi kırma kusurlarının giderilmesi için kullanılan bir lazer teknolojisidir. Femtosaniye lazerler, saniyenin katrilyonda biri kadar kısa zaman aralıkları ile atış yapabilen, hedeflenen dokunun dışında kalan dokulara kesinlikle zarar vermeyen ve istenilen kesileri pürüzsüz ve çok düzgün yapabilen lazer sistemleridir. Çok kısa süren atım sayesinde, lazerin uygulandığı noktada oluşan ısı komşu hücrelere geçmeyerek odaklandığı noktada etkili olur. Kızıl ötesi dalga boyunun bir özelliği olarak şeffaf ortamlarda geçebilen femtosaniye lazer ışını ile gözün şeffaf ön tabakası kornea tabakasında 1-3 mikron büyüklüğünde karbondioksit ve su içeren kabarcıklar oluşmakta bu kabarcıklar doku ayrışmasını sağlayarak çok daha hassas, hızlı ve güvenilir kesi oluşturulabilmektedir. Geleneksel korneal flep oluşturma tekniklerine göre çok büyük avantajlar sağlamaktadır.

 Femtosaniye lazer, bilgisayar kontrolünde lazerle ameliyatın başarısını etkileyen en önemli aşaması olan korneada ince bir kesi ile kapakçık açılmasıyla (flap) istenilen düzeyde ve lazer ışınlarıyla bıçaksız olarak oluşturulmasını sağlar. Kesinin bıçak yerine lazer ışığı ile oluşturulması, riski aza indirmektedir. Femtosaniye lazer kişiye özel kesi oluşturma imkanı sağlayarak ameliyat başarısını artırmaktadır.

Aynı zamanda kornea yapısı uygun olgularda yüksek başarı, düşük risk, istenilen kalınlıkta flep oluşturma olanağı sağlamaktadır. Femtosaniye lazer ile ince flep kaldırabildiğimiz için yüksek kırma kusurlu hastalarımızda da excimer lazer uygulayabilmekteyiz.

 Femtosaniye lazer ile flep oluşturmak ağrısız ve çok daha rahattır. Femtosaniye lazer ile operasyon sonrası göz kuruluğu riskinin daha az olması beklenir.

 

Op.Dr. Öznur İşcan

Göz Vakfı Bayrampaşa Göz Hastanesi

 

Göz Vakfı Hastaneleri Yayın Kurulu tarafından hazırlanmıştır.

Diğer Konulara Göz Atın
Geri Bildirim